Illustratie

Een visuele uiting voor een concept, verhaal of project nodig? Vectorific Design maakt illustraties en infographics, maar zet bijvoorbeeld ook je oude logo om naar een vectorbestand. 

 

Illustratie
Infographic
Omzetten naar vector
 

Illustratie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

 

Een illustratie maakt een verhaal sterker, maakt de lijn zichtbaar, maar kan ook goed een sfeer uitdrukken. Daarbij wordt gevisualiseerde informatie sneller opgenomen, zorgt een illustratie voor aandacht, intrige.

Of je nu opzoek bent naar een begeleidend beeld van je verhaal of avatar Vectorific Design gaat graag aan de slag!

Infographic

Een infographic is een goede manier om een ingewikkeld proces of feitelijke informatie overzichtelijk weer te geven. Omdat het waarnemen van een afbeelding veel sneller gaat dan het lezen van een tekst werkt een infographic veel doelgerichter.

 
 

Omzetten in vector

Vectorbestanden nodig van bitmap/raster bestanden? Dagelijks komen de mooiste logo's en graphics voorbij, maar wanneer een logo of graphic al wat jaren oud is, is er een grote kans dat deze destijds in raster/bitmap is opgemaakt, kortom pixels! Bij het opschalen van een logo of graphic wordt deze wazig en lelijk.  Groot formaat reclame uitingen worden onmogelijk en dat is zonde!

Het woord vector zit niet voor niets in Vectorific Design

 

 

Raster/bitmap

Een kenmerk van bitmap/raster is dat bij vergroting elke pixel afzonderlijk zichtbaar wordt, deze opbouw is goed te zien bij bijvoorbeeld een foto op een digitale camera. Indien de foto ingezoomd wordt, zijn goed de pixels te onderscheiden. De resolutie bepaalt de scherpte. 

 

Vector

Vector bestanden zijn opgemaakt uit paden, elk met een wiskundige formule (vector), waarin gecodeerd staat hoe het pad zich moet vormen en welke kleur het bevat. Klinkt allemaal ingewikkeld, maar het belangrijkste kenmerk hierdoor is dat het ontwerp oneindig vergroot kan worden zonder dat er beeldafbraak plaats vindt. Ideaal als er op groot formaat gedrukt moet worden.

 

 

Praktijk voorbeeld bitmap/raster naar vector:

origineel bitmap / raster

 

 

omgezet naar vector

 

 

Bij inzoomen verliezen de randen scherpte.

 

 

Randen blijven scherp, hoe ver er ook ingezoomd wordt.